ITWatch

Fintech-stifter frygter højere aktieskat: "Det bliver sværere at skaffe kapital"

Hvis regeringens ønske om en højere skat på aktier bliver til virkelighed, kan det blive sværere for iværksættere at skaffe kapital, mener Jeppe Rindom, der er stifter og adm. direktør i Pleo. Professor mener ikke, forslaget får betydning for almindelige danskere.

Jeppe Rindom er stifter af og adm. direktør i Pleo. | Foto: Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Det kan blive sværere at være iværktsætter, hvis regeringens forslag om at hæve den øverste sats for skat på aktiegevinster med 3 procentpoint til 45 pct. Det siger Jeppe Rindom, stifter og adm. direktør i Pleo, til Berlingske.

"Det rammer iværksætterne, fordi det bliver sværere at skaffe kapital, når det er mindre attraktivt at investere. Det rammer danske investorer, og dermed påvirker det hele den tendens med et spirende miljø af business angels , som er begyndt at investere i iværksætterne. Det er uheldigt," siger han til avisen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Dansk AI-startup vil hente 150 mio. kr. til international vækst

Techbbq: Certainly oplever stor interesse fra udenlandske fonde, og nu er det op til direktør Henrik Fabrin at vælge, hvilken investor den danske startup skal gå med. "Al kapital er jo ikke den samme," siger han. Målet er at hente mindst 150 mio. kr. inden for det næste halve år og at lave en børsnotering om fem år.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs