ITWatch

Datacentraler om nye regler: Utrygt og barskt for bankfolk

De nye regnskabsregler IFRS 9 har været en massiv opgave, lyder det fra datacentralerne. Arbejdet har stået på i over et år, og de ansatte i bankerne har måttet indstille kredithjernen på en helt ny frekvens.

Flemming Bisgaard Nielsen, BEC | Foto: PR

Det digitale maskinrum i datacentralerne har kørt på fuld damp for at få omdannet de nye regnskabsregler IFRS 9 til de modeller, bankerne fremover skal bruge for at beregne nedskrivninger på udlån.

IFRS 9-reglerne, der trådte i kraft ved årsskiftet, ændrer fundamentalt på den måde, bankerne beregner nedskrivninger på, og derfor har FinansWatch talt med et par af bankernes datacentraler om, hvordan processen fra lovgivning til nye nedskrivningsmodeller har været.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs