ITWatch

Paypal køber nordisk betalingstjeneste for 14 milliarder i europæisk oprustning

Den amerikanske betalingsudbyder Paypal køber nordisk betalingstjeneste for at styrke selskabets tilstedeværelse i blandt andet Europa.

Foto: PR/Izettle

Amerikanske Paypal, der gør sig i betalingssystemer på internettet, overtager svenske Izettle for 2,2 mia. dollar (13,8 mia. kr.). Dermed vil Paypal udvide sin forretning hovedsageligt i Europa og Latinamerika, samtidig med at man styrkes i segmentet af fysiske forretninger.

Det skriver Bloomberg News.

"Små virksomheder vil i højere grad have et udbud af evner på tværs af kanaler, en one-stop-shop. Izettle var på mange måder det perfekte match," siger Dan Schulman, topchef i Paypal til Bloomberg.

"Når vi tænker over kombinationen af evnerne hos Paypal og Izettle, er vi anderledes end alle andre."

Med overtagelsen af Izettle skruer Paypal også op for konkurrencen med Square, der har haft stor succes med at komme ind på området for kreditkortbetalinger hos små forretninger og food-trucks.

Izettle er kun cirka otte år gammel, og blev startet af svenske Jacob de Geer og Magnus Nilsson. Selskabet, som Paypal nu køber i sin hidtil største overtagelse, havde ellers tidligere i maj annonceret, at man planlægger en børsnotering. På det tidspunkt afviste de Geer, at man var parat til en proces, hvor man også kunne tale om et salg af Izettle. Nu er man dog kommet på bedre tanker, hedder det, fordi Izettle ventes at kunne vokse betydeligt under Paypals vinger.

Izettle ventes at indbringe en bruttoomsætning på 165 mio. dollar i 2018 på baggrund af cirka 6 mia. ventede transaktioner.

Nyheden om overtagelsen af Izettle kom efter børslukketid i USA torsdag. I ordinær handel var Paypals aktie steget 1,8 pct.

/ritzau/FINANS

Simcorp: Vi mangler 100 medarbejdere 

Iværksætter vil gerne ansætte mange flere i København – men det er næsten umuligt 

It-medarbejdere i høj kurs i finanssektoren 

Fintech-selskab må udenlands for at firedoble antallet af ansatte 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs