ITWatch

Medie: Danskere vil udrulle betaling med 15 kryptovalutaer

Den danske betalingsplatform Coinify vil sammen med fire betalingsvirksomheder fremover åbne op for betaling med bitcoins og 14 andre kryptovalutaer i netbutikker og fysiske butikker, skriver Børsen.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Betalings- og handelsplatformen Coinify har startet et samarbejde med de fire danske betalingsvirksomheder Yourpay, Quickpay, Gate2payments og Pensopay om fremover at kunne tilbyde netbutikker og fysiske butikker muligheden for at benytte 15 forskellige kryptovalutaer som bitcoins, esther og litecoins.

Det skriver Børsen.

"Vi faciliterer via betalingsvirksomhederne adgangen til digitale valutaer, så de enkelte butikker kan modtage f.eks. bitcoin for de produkter, de sælger," siger Mark Højgaard til avisen, hvor han uddyber, at Coinify, vil konvertere valutaen til danske kroner eller euro i de enkelte butikker.

Trods udrulningen lyder det dog fra Coinify og Yourpay, at der stadig er lang vej endnu med en række udfordringer på området som manglende viden blandt forbrugerne om den bagvedliggende teknologi for kryptovalutaer, spørgsmålet om regulering, sikkerhed og forbrugerbeskyttelse og endelig den massive investeringsinteresse, der for tiden er for for bitcoins.

De 15 kryptovalutaer, som parterne snart vil udrulle i nordiske netbutikker ifølge avisen er Bitcoin, Litecoin, Ether, Bitcoin Cash, Startcoin, TetherUSD, Dogecoin, Reddcoin, Peercoin, StorjX, Nubits, Novacoin, Digibyte, Mastercoin samt Counterparty.

Banker mistænkes for monopolmisbrug over for fintech-selskaber

ECB-chef sammenligner Bitcoin med tulipanmani i Holland

Storinvestor vil gøre København til fintech-centrum 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs