ITWatch

Banker mistænkes for monopolmisbrug over for fintech-selskaber

EU har udført inspektioner af flere europæiske banker, som mistænkes for at udnytte deres monopollignende position til at blokere for fintech-selskabers adgang til kundedata.

Foto: Jyllands-Posten

Europa-kommisionen har i denne måned udført en række uanmeldte inspektioner i både Polen og Holland, hvor man mistænkte flere banker for at blokere fintech-selskaber og andre tredjepartsselskabers adgang til kundedata, selvom kunderne allerede har givet samtykke.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikel fra Financial Times og en pressemeddelelse fra kommissionen. I meddelelsen skriver kommissionen, ifølge Version2, at man mistænker de pågældende banker for, at:

"Ekskludere ikke-bank-ejede leverandører af finans-tjenester, ved at forhindre dem i at få adgang til bankkunders konto-data, til trods for det faktum, at den respektive kunde har givet sit samtykke til den adgang."

De uanmeldte inspektioner kommer blot måneder før direktivet PSD2 træder i kraft i 2018, hvorefter tredjeparts tech- og fintechselskaber får mulighed for at tilbyde banktjenester. Det vil samtidig kræves af bankerne at de udleverer kundeoplysninger til fintechselskaberne, hvis kunderne ønsker og giver samtykke til det.

Tænketank: Fintech er en hastesag for EU 

Minister og finansbosser solgte København som fintechmekka på britisk charmeoffensiv 

Nordea-boss jagter fintechs og partnere til digital fabrik 

ECB-chef sammenligner Bitcoin med tulipanmani i Holland 

Mere fra ITWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs