ITWatch

ECB-chef sammenligner Bitcoin med tulipanmani i Holland

Bitcoin er ikke en reel valuta – det er ren spekulation, mener vicepræsidenten, Vitor Constancio, for Den Europæiske Centralbank (ECB).

De seneste par måneder har været volatile for online møntenheden Bitcoin. Efter at have oplevet store stigninger i værdien og sat kursrekord, tog den sig et gevaldigt dyk, da den kinesiske regering forbød den.

Trods turbulensen er møntenhedens værdi tæt ved tredoblet i år.

Det imponerer ikke vicepræsidenten for Den Europæiske Centralbank (ECB) Constancio

På en ECB-konference sammenligner han Bitcoin med tulipan-boblen, der skete i Holland i 1600-tallet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge mediet skulle vicepræsidenten havet sagt, at "Bitcoin er en slags tulipan" - "Det er et instrument for spekulation (...), men bestemt ikke en rigtig valuta og vi ser den ikke som en trussel mod centralbankens politik."

Tulipanboblen, der også er kendt som tulipanmanien, var en økonomisk boble i Holland tilbage. Efterspørgslen på tulipaner steg voldsomt i det hollandske samfund, hvor også kasserede løg og endnu ikke såede løg blev solgt. Det drev prisen voldsomt op, og efter nogle år bristede boblen, og landets økonomi tog et ordentligt tilbageslag.

Sidste år meddelte ECB, at de selvstændige digitale valutaer i princippet besad potentialet til at underminere centralbankens magt over udbuddet af penge, herunder pengepolitiken. I forlængelse heraf opfordrede banken EU's lovgivere til at stramme reglerne for elektroniske møntenheder, skriver Reuters.

Alligevel har ECB's præsident Mario Draghi tidligere på måneden afvist et estisk forslag om at lave en regeringsstøttet digital valuta.

Bitcoin fortsætter op og nærmer sig højeste kurs nogensinde

Dansk bitcoin-børs har solid vækst

Mere fra ITWatch

Pensam sætter strøm Edlund-system efter årelangt tilløb

Med godt fire års forsinkelse tager Pensam i næste uge hul på et nyt it-kernesystem, der er udviklet som en standardløsning, der kan bredes ud til andre selskaber. For leverandøren af den nye løsning markerer det et strategisk retningsskifte.

Bekymringen stiger hos datacenterkunder efter gas-sabotage

Bekymringen for sabotage af den fysiske infrastruktur smitter nu også af på landets datacentre. Globalconnect er opmærksomme på problemet og øger sikkerheden, men datacentrenes brancheforening er mere bekymret for de stigende energipriser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs