Kunstig intelligens oversælges af it-selskaber

It-analysehuset Gartner kritiserer it-leverandører for at oversælge deres kunstig intelligens-produkter. Der er tale om en regulær guldfeber, der ikke tager højde for kundernes behov, lyder kritikken fra it-analysehuset.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

It-analysehuset Gartner retter en kritik mod det store fokus på kunstig intelligens og de features, som flere it-leverandører fremhæver, når de skal sælge deres produkter til kunderne.

Det skriver Computerworld, som har historien fra det australske søstermagasin CIO.

"AI (kunstig intelligens, red.) giver spændende muligheder, men desværre er de fleste it-leverandører kun fokuseret på at fremstille og markedsføre et AI-produkt, i stedet for først at identificere kundernes behov, udnyttelsesmuligheder og forretningsmuligheder," siger Jim Hare, research vice president hos Gartner, til CIO-magasinet.

Ifølge Gartner lovpriser leverandørerne deres produkter og løsninger i det, analysehuset kalder en "kunstig intelligens-vask", for at skabe opmærksomhed og få del i den "guldfeber", der er opstået omkring mulighederne i kunstig intelligens, hvor flere selskaber forsøger at brande sig som leverandør af kunstig intelligens-løsninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også