Google bekræftet som køber af svensk skov

Google er efter vedvarende rygter blevet bekræftet som køberen af et 109 hektar stort skovstykke i Sverige. Opkøbet betyder dog ikke nødvendigvis, at selskabet står med aktuelle byggeplaner.
Foto: PR/Google
Foto: PR/Google

It-selskabet Google har nu selv bekræftet, at det er køberen af et 109 hektar stort skovområde ved Horndal i Sverige. Opkøbet minder på mange måder om Googles opkøb af 73 hektar ved Fredericia - det betyder også, at der ikke er aktuelle planer om opførelse af et nyt datacenter lige foreløbig.

Det skriver Computerworld på baggrund af en artikel fra det svenske medie DI Digital.

"På nuværende tidspunkt har vi ingen planer om at bygge noget på grunden, men vi vil sikre os, at vi i fremtiden har mulighed for at bygge flere datacentre i Europa, hvis der opstår et behov for det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid," lyder det fra Googles kommunikationschef i Sverige og Finland, Farshad Shadloo, til DI Digital.

Selvom der ikke er konkrete planer på bordet for opførelsen af et nyt datacenter er den svenske industriminister, Mikael Damberg, meget positiv indstillet og påpeger, at Google ikke køber 109 hektar for at opføre et savværk.

Ny dansk Google-partner: "Danmark er kendt for lyd, design og hesteopdræt" 

Kapløbet om kunstig intelligens er i gang: Vinderen vil også blive verdens hersker 

Danmark er et dataland 

Brancheorganer: Nyt Apple-datacenter er en kæmpe cadeau til Danmark 

Google har købt grunde til muligt datacenter i Fredericia 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også