ITWatch

Nye ændringer i finanssektorens cloud-regler kan blive udskudt

Det var meningen, at den finansielle sektor ville blive underlagt nye ændringer i cloud outsourcing-reglerne i starten af årsskiftet. Men det kommer måske ikke til at ske, lyder det fra Finanstilsynet.

Foto: Ritzau Scanpix/Carl Redhead

Det var meningen, at den danske outsourcing-bekendtgørelse fra det nye års begyndelse ville blive underlagt nye europæiske anbefalinger. Det vil betyde, at der bliver indført nogle ændringsregler i forhold til cloud outsourcing for en bank, men det er ikke sikkert, at regelværket er klar til den tid.

Cloudcomputing eller cloud outsourcing handler om at have noget data, som ligger i en 'sky'. Der er ikke tale om, at dataen svæver rundt i luften, men at der er flere datacentre, som kan give adgang til en virksomheds data. Dermed kan data fra en virksomhed ligge på flere servere og ikke kun på én server, som den for eksempel gjorde før i tiden.

De nye regler på området stiller krav til, hvad en kontrakt skal indeholde, hvis man som finansiel virksomhed laver aftaler med en såkaldt cloud-leverandør, som leverer de former for it-services. De nye retningslinjer kommer til at indeholde en minimumsliste over, hvad en outsourcing-aftale skal indeholde i forbindelse med cloudcomputing. Reglerne vil gælde alle finansielle virksomheder, som er underlagt European Banking Authoritys tilsynsmyndighed.

Det var planen, reglerne skulle træde i kraft i starten af året, men nu kan de risikere at blive udskudt.

På tirsdagens konference om cloud computing i den finansielle sektor arrangeret af FinansWatch, Relevent og Camphaunsen|Co, fortalte René Bergmann, kontorchef i kontor for it-sikkerhed i Finanstilsynet, at man "ikke er helt sikker på," om de nye ændringsregler er klar 1. januar.

Den 22. juni 2018 blev et sæt retningslinjer for finansielle virksomheders outsourcing sendt i høring. Efter høringen er der ifølge Finanstilsynet kommet nogle spørgsmål op. Blandt andet om man vil gå i dialog omkring nogle af ændringsreglerne, og derfor forventer tilsynet ikke at være klar til 1. januar.

Den nye bekendtgørelse kommer overordnet til at ligne retningslinjerne fra høringen, ifølge Réne Bergmann.

"Det er nogle ganske få ændringer i den endelige bekendtgørelse, men essensen er det samme," lød det fra René Bergmann.

Denne artikel er leveret af ITWatch' søstermedie FinansWatch.

Datacentre er fremtidens klimaskurk

Et af bankernes it-selskaber i stor fyringsrunde 

Crayon-chef ser cloud som unik mulighed for at udvide forretningen 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs