ITWatch

Chipproducent løftes af cloud-aftale med Amazon

Den amerikanske chipproducent Advanced Micro Devices  har indgået en aftale med Amazons forretningsenhed for cloud-computing.

Foto: Ritzau Scanpix/Paul Sakuma

Den amerikanske chipproducent Advanced Micro Devices (AMD) stiger med 6,2 pct. på børsen i USA tirsdag, efter selskabet har annonceret en ny aftale med Amazons forretningsenhed for cloud-computing.

Amazon er verdens største udbyder af cloud-computing, og derfor er det ganske positivt for AMD, at dens Epyc server-chips nu er en del af tre af de mest populære produkter hos Amazon Web Services. Ifølge AMD hjælper Epyc med at spare 10 pct. af computerkraften.

Chipproducenten kan samtidig tirsdag oplyse, at man har sendt en ny type chip, Zen 2, til tests hos kunderne. Den nye chip har en såkaldt 7-nanometer proces, hvilket matcher Intels 10-nanometer proces, men AMD venter at være på markedet med sin chip før storebror Intel.

Intels aktie falder tirsdag med 1,3 pct.

AMD slagtes i eftermarkedet på skuffende prognose

Chipproducent fortsætter kursridtet - er på højeste niveau i 11 år 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs