ITWatch

AMD slagtes i eftermarkedet på skuffende prognose

Chipproducenten AMD nyder begrænset tillid fra investorerne på det amerikanske børsmarked.

Foto: Ritzau Scanpix/Paul Sakuma

Den amerikanske chipproducent Advanced Micro Devices (AMD) slagtes på eftermarkedet, efter at selskabet onsdag efter børslukketid skuffede med sit regnskab for tredje kvartal. Selskabets prognose for fjerde kvartal ligger nemlig under det ventede.

Aktien falder med 22,4 pct. i eftermarkedet.

I forvejen var AMD den af chipproducenterne i S&P 500-indekset, der onsdag havde fået næstflest tæsk i det store it-udsalg på Nasdaq. Aktien mistede 9,2 pct. i ordinær handel, mens undersektoren for halvledere samlet mistede 6,5 pct. AMD var dog stadig steget 122 pct. i 2018.

Chipproducenten regner med at nå en omsætning på 1,45 mia. dollar i fjerde kvartal, dog med et muligt udsving til begge sider på 50 mio. dollar. Til sammenligning havde analytikerne på forhånds regnet med at se en toplinje i det igangværende kvartal på 1,60 mia. dollar. Prognosen er således 100 til 200 mio. dollar under konsensus.

AMD kom gennem sit tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 13 cent, mens omsætningen steg med 4 pct. til 1,65 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 12 cent og en omsætning på 1,70 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 150 mio. dollar mod ventede 144 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 227 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 223 mio. dollar.

 

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs