ITWatch

Chipproducent fortsætter kursridtet - er på højeste niveau i 11 år

Amerikanske AMD fortsætter aktieopturen efter regnskabet for andet kvartal.

Foto: Ritzau Scanpix/Paul Sakuma

Den amerikanske chipproducent Advanced Micro Devices (AMD) fortsætter mandag sit kursridt og ligger blandt de øverste af selskaberne i S&P 500-indekset med et plus på 4,1 pct.

Med en stigning på 14,3 pct. torsdag og en mindre fremgang på 3,2 pct. fredag har aktien lagt næsten 23 pct. til sin værdi, siden regnskabet for andet kvartal blev offentliggjort onsdag aften i sidste uge. Aktien handles nu i 19,72 dollar - hvilket er nær det højeste siden januar 2007.

Regnskabet for andet kvartal var bedre end ventet, og siden har flere analytikere løftet deres kursmål for aktien og dermed pumpet mere benzin i kursmotoren.

Senest har finanshuset Cowen løftet sit kursmål fra 21 til 25 dollar per aktie med en forventning om et stærkere end ventet resultat i 2019 samt erobring af markedsandele fra Intel.

Analysehuset noterede sig, at AMD's topchef, Lisa T. Su, efter regnskabet har udtalt, at AMD "bare lige er begyndt".

AMD landede i andet kvartal et justeret overskud per aktie på 14 cent, mens omsætningen blev på 1,76 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 13 cent og en omsætning på 1,72 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 156 mio. dollar mod ventede 143 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 228 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 220 mio. dollar.

AMD overrasker positivt og stiger

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs