ITWatch

NNIT-chef forsvarer Sundhedsplatformen

Det er med en "vis forbløffelse," at Jan Kold fra NNIT ser på debatten om Region Hovedstadens it-system Sundhedsplatformen. NNIT er underleverandør af det udskældte it-system, som er udviklet af Epic.

Foto: PR/NNIT

Vicedirektør Jan Kold fra NNIT maner i et debatindlæg hos Version2 fem fejlslutninger i jorden, der ifølge ham trives i debatten om it-systemet Sundhedsplatformen, som NNIT er underleverandør på.

Sundhedsplatformen har været under skarp kritik fra læger og andre fagfolk for at forsinke arbejdsgangene på hospitalerne i Region Hovedstaden, og det er med en "vis forbløffelse," at Jan Kold har fulgt debatten.

Ifølge Jan Kold er det en udbredt misforståelse, at udvikleren af Sunhedsplatformen, Epic, har overført systemet direkte fra en amerikansk sundhedskontekst til en dansk uden tilpasninger. Han kalder det også for en "vandrehistorie", at amerikanske læger generelt er utilfredse med systemet, ligesom han mener, at det er en fejlslutning, at systemet ser stort på brugertilfredshed.

"Gennem mine ti år som it-leder i det offentlige sundhedsvæsen har jeg aldrig tidligere mødt en leverandør, som arbejder så stædigt og vedholdende med at optimere systemet i samarbejde med slutbrugere," skriver Jan Kold, som peger på, at flere og flere udtrykker tilfredshed med Sundhedsplatformen.

"Mit håb er, at fejlslutningerne over tid kan korrigeres med nøgne kendsgerninger og konkrete erfaringer fra hospitalsgangene," skriver han.

IT-forsker: Urealistiske forventninger til implementeringen af Sundhedsplatformen

Professorer i hård kritik af Sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs