RTX-topchef: Vi skal fordobles på fem år

Efter en turnaround er aktiekursen på fem år steget med knap 1500 pct. for det nordjyske selskab med fokus på trådløs teknologi. Vores ambition er tocifret vækst hvert år, siger topchef.
RTX' hovedkvarter og fabrik i Nørresundby.
RTX' hovedkvarter og fabrik i Nørresundby.

Det går godt for it-virksomheden RTX i Nørresundby, skriver Børsen. Aktiekursen er steget voldsomt i de seneste år, hvilket udspringer af, at virksomheden efter en turnaround har leveret gode resultater.

"Vores ambition er tocifret vækst hvert år. Jeg tror, det er realistisk at vokse 12-14 pct. på omsætningen og omkring 17 pct. på ebitda (indtægt for renter, skat samt af- og nedskrivninger, red.). Så målet er at fordoble virksomheden inden for de næste fem år," siger Peter Røpke, adm. direktør i RTX, til Børsen.

Virksomheden, der tidligere udviklede digitale, trådløse telefoner, bygger i dag på viden om avancerede radioforbindelser, der kan erstatte ledninger og forskellige produkter trådløse. De komponenter sælger man videre til producenter, der bygger dem ind deres færdige produkter.

Senest er RTX begyndt selv at lave færdige produkter såsom headsets, der skal sælges til større entreprise-kunder, som kan sætte eget navn på produktet. I følge Peter Røpke er virksomheden også begyndt at udvikle til markedet for trådløse løsninger til udstyr inden for e-sport.

Analytiker: God grund til at følge vækstambitioner i nordjyske RTX

RTX: Bestyrelsesmedlem sælger aktier for halv million

RTX henter ny finansdirektør hos Novo Nordisk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også