Ny landechef for Oracle klar til kamp med solide prisnedsættelser

Oracle gør klar til kamp om cloud-kunderne med ny dansk landechef ved roret. Priserne er sænket betydeligt for at hente ind på Amazons forspring.
Ingrid Mjøen, dansk landechef for Oracle. | Foto: PR/Oracle
Ingrid Mjøen, dansk landechef for Oracle. | Foto: PR/Oracle

Oracles globale satsning på cloud får ny betydning for det danske cloudmarked. Oracle satser markant på området og sænker priserne for at få fat i markedet.

Det fortæller Oracles nytiltrådte landechef for det danske marked, Ingrid Mjøen, til ITWatch.

"Vi har reduceret priserne massivt. Både på infrastruktur og på platform as a service (PaaS, red.). Det gør vi for at få en del af markedet. Og nogle af prisfaldene er meget store," siger hun.

Strategisk er cloud i fokus nu for Oracle, og udmeldingen fra Oracles stifter Larry Ellison er, at Oracle har meldt sig ind i markedet på cloud for fuldt tryk.

"Der har været stor bekymring i markedet for, at Oracle er kommet for sent på banen og har tabt en del af markedet til Amazons cloudtjenester."

Hos IDC siger senioranalytiker Anders Elbak, at det er et initiativ, der giver mening, men som bliver spændende at følge.

"Oracle har været presset og har været fodslæbende i deres entre på cloud-markedet. Samtidig har de været beskyldt for at malke kunderne gennem deres licenser, så det ser spændende ud."

Men han er meget spændt på at se, om det kan lade sig gøre i praksis.

"For at en dansk landechef skal lykkes med det her, skal der være styr på systemerne hele vejen tilbage i Oracle. Samtidig skal aktionærerne være indstillet på, at sådanne udspil kan ramme profitten. Men hvis hele organisationen bagved er klar, så er det en god ide for Oracle at gøre det billigere," siger Anders Elbak.

Ingrid Mjøen mener, at Oracle leverer mere og dermed er relevante.

"Amazon konkurrer på nogle udvalgte tjenester, mens vi tilbyder alle tjenester i clouden – Data-, Software, Platform og Infrastructure as a Service. Vi lægger os samme sted, som de gør, men vi har en mere gennemført automatisering og leverer en højere performance," mener hun. Målet skal nåes gennem betydeligt lavere priser.

"På nogle tjenester har vi sænket priserne med op til 90 procent. Vi har reduceret listepriserne og samtidig ændret det, så man kan trække sine on premise licenser med over i clouden, så de ikke skal betale to gange for det samme," siger hun.

Oracle kalder det Bring Your Own Licenses. Oracle vil garantere kunderne lavere omkostninger og tilbyder samtidig returret, hvis de ikke lever op til det.

"Vi garanterer 50 pct. lavere TCO (totalomkostninger, Total Cost of Ownership, red.) i clouden, hvis man bruger vore fuldt automatiserede database i stedet for Amazon, og det er en meget markant udmelding," siger hun og fortsætter:

"Vi siger direkte til kunderne, at får du ikke en TCO, der er 50 pct. lavere end hos Amazon, så får du pengene tilbage."

Er I blevet sat bagud i markedet af Amazon?

"Det vil jeg ikke sige, for vi har investeret massivt, og vi leverer løsninger hele vejen igennem. Vi leverer alle tjenester og serviceydelser i clouden samlet, men det har taget længere tid for os, da vi har lavet alle vore applikationer klar til cloud. Amazon har i den periode gjort det rigtigt godt, men vi står godt overfor dem nu."

Det vil højne sikkerheden

Der er en diskussion om, hvorvidt cloud også er en sikker måde at opbevare data på. Hvad er jeres svar til dette?

"Vi havde en udmelding i forbindelse med vores seneste regnskab, hvor vi havde lavet en omfattende transformation af AT&T, hvor vi er en trusted partner. Det er et bevis på, at selv de allerstørste tror på os som leverandør."

Herhjemme har Oracle skaffet vigtige referencekunder i form af Universal Robots og Moderniseringsstyrelsen.

"Staten har valgt vores cloud-løsning, så det ser jeg som en anerkendelse af vores løsninger."

Hun siger, at Oracle samtidig påtager sig et større ansvar, når man påtager sig drift, patching af software, support og lignende.

Fornemmer du tilbageholdenhed på grund af sikkerhed. Er der kunder, der rent ud sagt er bange?

"Ser man på de seneste tilfælde af sikkerhedsbrister, så har det alle steder været systemer, der ikke har været opdateret korrekt."

Derfor vil Oracle i stedet slå på automatiserede databaser som svar. En stor del af besparelserne ligger netop her, da de, ifølge Oracle, passer sig selv.

"Den opdaterer sig selv, patcher sig selv og laver selv backup, henter seneste sikkerhedspatch med mere. Det er en bedre sikkerhed for kunderne," siger Ingrid Mjøen, der samtidig understreger, at det højner sikkerheden.

Men når Mærsk er ved at vælte, kan det vel godt vække bekymring og dermed ramme nye tiltag som cloud?

"Nej, tværtimod er det fremtiden. Man vil se en fordel i at lægge data over til partnere, der investerer massivt i sikkerhed. Der er stadig nogle virksomheder, der gerne vil have data hos sig selv, og derfor kan vi leverer cloud hos kunden lokalt, men afregne det som en public cloud."

ITWatch har forsøgt at indhente en kommentar fra Amazons cloudgren AWS, men det har ikke været muligt inden deadline.

Oracles nye danske topchef vil være en rollemodel for kvinder i it-branchen

Oracle-udfordreren Workday oplever øget efterspørgsel som følge af kommende lovkrav 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Nokia ser årlige synergier ved en sammenlægning med det amerikanske selskab på 200 mio. euro fra 2027 og en vækst i indtjeningen per aktie på 10 pct. fra samme år. | Foto: Niels Hougaard

Nokia bekræfter køb af Infinera

For abonnenter

Læs også