ITWatch

Fingerprint Cards ser ud til at halvere omsætningen i tredje kvartal

Det ligner en barsk dag for svenske Fingerprint, skriver Ritzau Finans.

Foto: PR/Fingerprint Cards

Svenske Fingerprint, der laver teknologi til genkendelse af fingeraftryk, går en hård dag i møde på børsen i Stockholm, efter at selskabet har meldt ud, at det venter et stort pres på indtægterne i tredje kvartal.

Fingerprint venter en omsætning i kvartalet på mellem 800 og 840 mio. svenske kr. mod analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 1,46 mia. svenske kr.

Den lavere omsætning skyldes, at reduktionen af priserne på biometriske sensorer er sket hurtigere end ventet og en svækket doller samt et forsigtigt marked, skriver Bloomberg.

De lavere end ventede indtægter vil betyde, at omsætningen kommer til at ligge på linje med niveauet for andet kvartal.

Fingerprint fortæller, at det går ud med en meddelelse til markedet, fordi der er så stor forskel på prognosen, og det markedet venter.

"Fingerprint oplever for nuværende et afventende marked, og en bidragende årsag er Apples lancering," skriver selskabet.

Derudover har mange kunder valgt at gå over til billigere produkter, hvilket påvirker indtægterne, på trods af at antallet af leverede sensorer ventes at stige med 40 pct. i forhold til andet kvartal, oplyser Fingerprint.

Den administrerende direktør i selskabet, Christian Fredrikson, sagde i sidste uge til nyhedsbureauet TT, at Apples lancering af en ny telefon med ansigtsgenkendelse som helhed er positivt for Fingerprint, da det øger interessen for biometri generelt.

En aktie i Fingerprint falder med 19,2 pct. mandag morgen på børsen.

 

Tidligere børsdarling skuffer massivt i andet kvartal 

 

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs