ITWatch

Tidligere børsdarling skuffer massivt i andet kvartal

Svenske Fingerprint Cards lander et skuffende resultat i andet kvartal, der ligger langt under forventningerne.

Svenske Fingerprint Cards laver sensorløsninger til genkendelse af en persons identitet ud fra fingeraftryk. | Foto: PR/Fingerprint Cards

Regnskabstallene fra svenske Fingerprint Cards skuffede i andet kvartal.

Driftsoverskuddet landede i andet kvartal på 72 mio. svenske kr. mod ventet 155 mio. svenske kr. ifølge estimater fra SME Direkt.

Overskuddet før skat blev 47,3 mio. svenske kr. mod ventet 154 mio. svenske kr. I andet kvartal 2016 var de tilsvarende overskud henholdsvis 675 mio. svenske kr. og 710 mio. svenske kr.

Resultaterne blev hentet på baggrund af en omsætning, der i kvartalet blev 823 mio. svenske kr. mod ventet 859 mio. svenske kr. I andet kvartal sidste år var omsætningen 1666 mio. svenske kr.

Også marginerne var en skuffelse for analytikerne. Bruttomarginen landede på 36 pct. mod ventet 42,8 pct., mens driftsmarginen blev det halve af det ventede på 18 pct.

Fingerprint Cards meddelte inden regnskabet, at selskabet har indgået samarbejde med amerikanske Qualcomm om at integrere selskabets fingeraftryksteknologi på Qualcomms mobile Snapdragon-platforme.

Fingerprint Cards laver sensorløsninger til genkendelse af en persons identitet ud fra fingeraftryk.

Efter en 17-dobling af kursen i 2015 var 2016 anderledes vanskeligt for selskabet, og aktiekursen faldt med 47 pct. Torsdag koster en aktie i selskabet 31,85 svenske kr. - og i år er aktiekursen blevet tæt på halveret.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs