ITWatch

Thrane & Thrane går fri af moderselskabets store nedskrivning

Thrane & Thrane, der i dag indgår i Cobham, er ikke ramt af moderselskabets store finansielle problemer.

Den internationale it-gigant Cobham, der leverer udstyr til blandt andet luftfartsindustrien, har siden 2012 været helejer af den danske teknologi-virksomhed Thrane & Thrane. I dag hedder virksomheden kun sit gamle navn juridisk, men som en del af Cobham er selskabet omdøbt til Satcom.

Men til trods for, at moderselskabet i sit seneste regnskab for 2016 nedskriver værdien på tilkøbte selskaber og en række andre områder med sammenlagt 4,9 mia. kr., som ITWatch skrev i går, så går det tidligere Thrane & Thrane fri. Det skriver Casper Jensen, Satcoms danske direktør, i en kommentar til ITWatch, idet Thrane & Thrane i dag indgår i divisionen Satcom i Cobham.

"Cobham har været udfordret; det bliver alle store internationale virksomheder som vores," skriver han.

"Vi har imidlertid i Satcom, og i særdeleshed i Danmark, oplevet en solid vækst i vores væsentligste forretningsområder og også indgået en stor udviklingsaftale med Airbus. Vi har derfor hyret mange nye ansatte i Danmark i det seneste år, og investerer stort i dansk teknologi," skriver Casper Jensen i svaret.

Han skriver videre, at Satcom har annonceret "imponerende teknologiske gennembrud" og kontrakter i Cobham-koncernen og at "vores Satcom-teknologi bliver demonstreret succesfuldt" rundt om i verden."

Han tilføjer, at han venter, at Satcom har meget at se frem til.

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs