ITWatch

Thrane og Thrane-ejer i milliardnedskrivning

Moderselskabet til det danske satellitfirma Thrane og Thrane, Cobham, nedskriver sammenlagt værdier for 4,9 mia. kr., skriver selskabet i sit regnskab. (Opdateret)

Medstifter Lars Thrane i forbindelse med, at Cobham i 2012 købte selskabet. | Foto: ILAN BRENDER

Moderselskabet bag det danske satellitfirma Thrane og Thrane, der hedder Cobham og præsenterer en milliardnedskrivning. Det skriver selskabet i sit regnskab.

Sammenlagt lyder nedskrivningen på 4,9 mia. kr., fremgår det af regnskabet, der er garneret med usædvaneligt hårde ord fra selskabet selv om selskabets drift og performance.

Det hedder blandt andet:

"Resultatet er påvirket af svaghed i ledelsen og i den finansielle styring. Der er begået "kontraktuelle og markedsmæssige fejl samt, indenfor flere af selskabets nye markeder, er man løbet ind i hårdere vilkår end ventet."

Det hedder videre fra ledelsesberetningen:

"I bakspejlet er det klart, at integrationen af Aeroflex ind i Cobham var mere end ledelsen kunne klare, til trods for et massivt forbrug af hjælp fra tredjepart. Man har tabt momentum samt været internt fokuseret," hedder det lige ud med topchef David Lockwood som afsender.

Han skriver videre:

"Disse faktorer, kombineret med ringere resultater end ventet, har udløst en gigantisk goodwill impairment som vi har taget ud over tabet af af talenter og muligheder."

Thrane og Thrane blev opkøbt i 2012. Cobham skriver videre, at Thrane og Thrane indgår i en af de tre forretningsenheder, Cobham består af. Den goodwill, der er oparbejdet i Satcom, består primært af opkøbet af Thrane og Thrane, hedder det i regnskabet.

Cobham afviser ikke, at der kan finde yderligere nedskrivninger sted.

Opkøbet af Thrane og Thrane blev et drama, da det blev annonceret i 2012. Lars Thrane, da dengang stadig var storaktionær i selskabet, modsatte sig. Han opfatter det som en konkurrent, der vil "kvære" selskabet.

Det udløser et langstrakt salgsforløb, der ender med, at Lars Thrane endeligt sælger sine aktier.

 

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs