ITWatch

Facebook får millionbøde af tyske myndigheder

Det sociale medie har ifølge de tyske myndigheder dækket over, at der er langt flere klager over ulovligt indhold på platformen, end hvad der er offentliggjort.

Foto: Brendan Smialowski / AFP / Ritzau Scanpix

Facebook har fået en bøde på 2 mio. euro, svarende til knap 15 mio. kr., af de tyske justitsmyndigheder, som mener, det sociale medie har givet vildledende information om, hvor mange klager over ulovligt indhold selskabet har modtaget.

Det skriver Berlingske.

Ifølge de tyske myndigheder har Facebook dermed overtrådt landets regler om gennemsigtighed på nettet.

"Bundesamt für Justiz antager, at antallet af klager modtaget gennem den bredt kendte klagekanal er betragteligt, og at de, som er præsenteret i den offentliggjorte rapport, derfor er ukomplet," lyder det fra myndighederne, skriver Berlingske.

Ifølge Facebooks opgørelse har tjenesten modtaget 1048 klager over ulovligt indhold i andet halvår af 2018. Rapporterne fra hhv. Twitter og Youtube viser til sammenligning, at de to tjenester har modtaget hhv. 215.000 og 265.000 klager for hele året. Facebook fastholder at have overholdt reglerne om gennemsigtighed, men mener, der mangler klarhed" om visse dele af loven, skriver Berlingske. Selskabet tager forbehold for at ville anke bøden, når dommen er nærlæst.

Denne artikel er leveret af vores søstersite MediaWatch.

Advokater advarer mod skattebøvl ved brug af Facebooks kryptovaluta

Facebook evakuerer fire bygninger af frygt for nervegas

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger