ITWatch

Advokater advarer mod skattebøvl ved brug af Facebooks kryptovaluta

Det kan blive besværligt at opgøre skat af eventuelle kapitalgevinster ved brug af Facebooks kryptovaluta Libra, skriver Financial Times.

Foto: Stephen Lam/REUTERS / X02789

I første halvdel af næste år forventes Facebook at lancere sin nye kryptovaluta Libra, der bliver et alternativ til klassiske valutaer. Men allerede nu advarer flere advokater over for det internationale erhvervsmedie Financial Times mod, at Libra kan medføre en masse skattebøvl for brugerne.

Problemet opstår, skriver mediet, fordi Libras kursdannelse kommer til at blive baseret på en masse valutaer og finansielle aktiver, som samlet set skal give Libra én kurs. Dermed bliver Libra ikke bundet op på en enkelt valuta.

Libras selvstændige kursdannelse gør, at brugerne ved kursstigninger kan opnå en kapitalgevinst, når de veksler tilbage til mere gængse valutaer som pund, euro og kroner.

"I de fleste lande vil kapitalgevinster være skattepligtige, hvilket betyder, at forbrugerne skal udfylde en detaljeret selvangivelse, der viser alle transaktionerne, vekselkursen på det pågældende tidspunkt, og efterfølgende betale, hvad man skylder i skat," siger advokaten Dan Neidle, partner hos advokatfirmaet Clifford Chance, til Financial Times. Han peger over for mediet på, at det vil være en hæmsko for udbredelsen af Libra.

Saxo Bank meldte for nylig ud, at Libra også vil have et iboende problem i, at valutaen kan tiltrække en masse problematiske aktører, når myndighederne ikke på samme måde har et overblik over transaktionerne som ved brug af traditionelle valutaer.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.

Facebook-chef: Beskatning skal være retfærdig og gælde for alle

Fintech-chef i Facebook holder dør på klem for at låne penge ud

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger