ITWatch

Professor emeritus: Børsaktuelt selskab kan være hjulpet ulovligt på vej

Der kan have været brugt ulovlige pr-metoder i forbindelse med Hypefactors forestående børsnotering, vurderer professor med speciale i børsret.

Direktør for Hypefactors, Casper Janns. | Foto: PR

Det kan have været ulovligt, da den PR-ansvarlige for det børsaktuelle it-selskab Hypefactors anbefalede selskabet overfor en privatinvestor uden at oplyse, at han var hyret til at lave PR for samme selskab.

Sådan skriver Børsen, der har talt med Paul Krüger Andersen, professor emeritus ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet.

"Efter min vurdering er det en overtrædelse af markedsmisbrugsforordningen," siger han.

Juraprofessor Jesper Lau Hansen siger til Børsen, at sagen befinder sig i et "farligt område," men han vurderer ikke, at der er tale om et lovbrud.

PR-manden Søren H.B. Berg anbefalede Hypefactors som investering  til en bruger i Facebook-gruppen Aktieporteføljen, der efterspurgte et selskab, hvor vedkommende kunne investere 100.000 kr. til middel risiko og med en passiv tilgang.

Siden har han mødt kritik fra blandt andet Dansk Aktionærforening, og Hypefactors direktør Casper Janns måtte indskærpe, at man ønskede præcis information:

"I samklang med det jeg tidligere har sagt, så er det i forlængelse af Børsens oplysninger blevet indskærpet for rådgiveren, der er bragt ind i processen af certified advisor Kapital Partner, at sådanne fodfejl skal undgås," udtalte Casper Janns til Børsen.

Hypefactors får fuldt hus og 20 mio. kr. med sig på børsen

Rådgiver foreslog it-selskab som investering – uden at oplyse om ansættelsesforhold 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs