ITWatch

Rådgiver foreslog it-selskab som investering – uden at oplyse om ansættelsesforhold

Rådgiver for børsaktuelt it-selskab anbefalede investor at putte penge i virksomheden, uden at tilkendegive at han var ansat af samme selskab.

Direktør for Hypefactors, Casper Janns. | Foto: PR

"Hypefactors" lød anbefalingen til en bruger i Facebook-gruppen Aktieporteføljen, der efterspurgte et selskab, hvor vedkommende kunne investere 100.000 kr. til middel risiko og med en passiv tilgang.

Det skriver Børsen.

Anbefalingen kom fra en anden Facebook-bruger, Søren H.B. Berg. Hvad der imidlertid ikke fremgik af sammenhængen var, at sidstnævnte er ansat af Hypefactors som PR-rådgiver i forbindelse med it-selskabets børsnotering.

Ifølge Paul Krüger Andersen, der er professor emeritus ved Juridisk Institut ved Aarhus Universitet og ekspert i børs- og kapitalmarkedsret, har kommentaren karakter af en anprisning af aktien.

Direktør for Hypefactors, Casper Janns, siger til Børsen, at det er blevet indskærpet ønsker præcise og gennemsigtig kommunikation.

"I samklang med det jeg tidligere har sagt, så er det i forlængelse af Børsens oplysninger blevet indskærpet for rådgiveren, der er bragt ind i processen af certified advisor Kapital Partner, at sådanne fodfejl skal undgås," udtaler Casper Janns til Børsen.

Søren H.B. Berg har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere over for Børsen.

Kritik af tech-selskabs børsintroduktion 

Direktør klar til børsnotering trods andre it-selskabers hårde medfart på minibørs 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs