ITWatch

Nyt startupsamarbejde og fokus på sundhed skal sikre KMD folk i fremtiden

Et nyt samarbejde mellem KMD og iværksættervirksomheden Kompis skal nedbringe stress og sygefravær hos it-virksomheden KMD. Samtidig skal projektet vise, at KMD tager problemer som disse seriøst og gøre det nemmere at rekruttere nye medarbejdere.

Niklas Marchall, chef i KMD Venture.

KMD vil med et nyt samabejde mellem it-virksomheden og iværksætterselskabet Kompis sætte fokus på stress og sygefravær. Samarbejdet skal dog også bruges internt i KMD til at øge virksomhedens appel over for potentielle medarbejdere.

Det skriver Børsen.

Helt konkret betyder samarbejdet, at Kompis' app, som kan afhjælpe påbegyndende stress eller arbejdsskader ved at tilbyde brugeren fysisk og mental træning i form af korte, fysiske øvelser. Appen indsamler samtidig data, som kan bruges til at lave generelle opgørelser over, hvor problemerne er størst. En af stifterne bag Kompis, Kenneth Jay, har allerede udført et ligndende projeket hos Novo Nordisk med gode resultater. Til at starte med udrulles appen blandt 10 pct. af KMD's 3500 medarbejdere.

KMD's startupafdeling, KMD Venture, har tidligere investeret 250.000 kr. i Kompis, men nu vælger man altså at udrulle løsningen blandt 350 medarbejdere.

"Hvad vi præcist har betalt for at rulle dette her ud, kan jeg ikke oplyse, men det er selvsagt ikke gratis. Vi trækker på mange KMD folk i denne udrulning af Kompis i KMD. Vi har cirka 10 folk internt tilknyttet. Jurister it- eksperter hr -eksperter og så har vi fået 40 interne ambassadører i KMD som introducerer det for deres kolleger. Og det er frivilligt for medarbejderne," fortæller Niklas Marchall, chef i KMD Venture.

Her er virksomhederne, it-studerende helst vil arbejde for 

Kommune efter KMD-fejl: Det skal ikke ske igen 

KMD: Teknisk fejl skyld i manglende backup af 82.000 mistede filer 

EU's nye datalov betyder milliardregning til danske virksomheder 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs