ITWatch

GDPR koster Ageras halv mio kr i advokatregning

Den nye persondataforordning har været en dyr affære for it-selskabet Ageras i både tid og omkostninger. Alene advokatregningen løber op i en halv mio. kr., vurderer adm. direktør Rico Andersen.

Foto: Joachim Ladefoged/Jyllands-Posten

For it-selskabet Ageras har det ikke været uden omkostninger at gøre virksomheden klar til den 25. maj, hvor den nye persondataforordning træder i kraft. Det fortæller adm. direktør Rico Andersen til Dagbladet Børsen.

"Det skulle ikke undre mig, hvis vi kommer op på en halv mio. kr. i advokatomkostninger. Det koster mange penge. Og så er det meget tidskrævende og nedslidende," siger Rico Andersen til avisen.

Virksomheden, der har udviklet en online-platform til blandt andet bogholdere og revisorer, har også valgt at skifte hele lønsystemet ud. Selskabet blev stiftet i 2012 og opererer også i Sverige, Holland, Tyskland og Storbritannien, og alle steder har de nye GDP-regler krævet ekstra arbejde, fortæller direktøren.

Han påpeger, at selvom han som forbruger sætter pris på den øgede beskytelse af data, så er det for en virksomhed "virkelig op ad bakke og dødhamrende kedeligt", og at han hellere ville bruge tid og penge på "at udvikle et nyt og bedre system," pointerer Rico Andersen.

Ageras gør klar til at udfordre Dinero 

It-selskabet Ageras droppede planerne om at blive børsnoteret i Danmark

Dinero nærmer sig 20 pct. af vigtigt marked 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs