ITWatch

It-selskabet Ageras droppede planerne om at blive børsnoteret i Danmark

Det er ikke tilstrækkeligt attraktivt at blive børsnoteret i Danmark, mener tidligere storaktionær i Ageras, Martin Thorborg. Som en konsekvens risikerer vækstvirksomheder at blive solgt til udlandet.

Martin Thorborg er tidligere storaktionær i Ageras. | Foto: Creative Commons

I marts overtog den Bahrain-baserede kapitalfond Investcorp ejerskabet af det danske it-selskab Ageras. Salget til de udenlandske investorer skete dog først efter lang tids overvejelse og planlægning af en børsnotering af selskabet. Det skriver Børsen.

Den løsning blev dog fravalgt, fordi den var tilstrækkelig attraktiv.

"Det er jo nærmest en engangsforestilling at blive børsnoteret i Danmark. Meningen med at blive børsnoteret er, at man på sigt kan sælge aktier, hvis man har brug for mere kapital. Men på det lille børsmarked i Danmark kan man reelt ikke komme af med aktierne. De er nærmest illikvide. Så er det fuldkommen ligegyldigt at blive børsnoteret," siger Martin Thorborg, der er tidligere storaktionær i Ageras, til Børsen

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) varsler, at regeringen senere på måneden vil lancere en vækstpakke, der skal gøre det mere attraktivt at lade sig børsnotere i Danmark.

Martin Thorborg viser sin skattebetalinger på Twitter 

De sure fugle vil på børsen 

Mere fra ITWatch

TDC: Lavprisprodukter har medvind

Midt i alle omvæltningerne i TDC-koncernen, lancerede selskabet sidste år lavprisselskabet Eesy og streamingproduktet YouTV. Foreløbig er der ikke tegn på kannibalisering af egne produkter, siger CFO.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs