ITWatch

Stadils wifi-sats mister millioninvestor

It-selskabet Allunite, som leverer løsninger til detailbranchen og blandt andet har Christian Stadil og Vækstfonden i ejerkredsen, mister en af selskabets millioninvestorer, som træder ud af selskabet efter ændringer i forretningsmodellen.

Hummelejer og storinvestor i Allunite, Christian Stadil. | Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Det danske it-selskab Allunite skal ikke forvente yderligere millioner i kapital fra den danske dagligvarekoncern Coop, som er trådt ud af ejerkredsen efter Allunites skifte i forhold til selskabets forretningsmodel.

Det skriver Finans.

Coop, der ejede mellem fem og 9,99 pct. af Allunite, har solgt sin ejerandel efter fire års ejerskab til de tilbageværende ejere som blandt andet består af Christian Stadil og Vækstfonden. Coop skød tilbage i 2014 22 mio. kr. i Allunite sammen med venturefonden Northzone. Frasalget skyldes som nævnt, at Allunite har ændret forretningsmodel fra at levere wifiløsninger til butikker, som tilbød forbindelserne til kunderne mod at butikken kunne sende tilbud og andet til de handlende og opsamle data.

Skiftet betyder, at Allunite nu i stedet fokuserer på at målrette butikkernes markedsføring, hvilket har fået Coop til at trække stikket.

"I den forbindelse har vi i Coop besluttet ikke at deltage i den videre finansiering af AllUnite, hvorfor vi har valgt at sælge vores andel til de fortsættende ejere, og samtidig er jeg udtrådt af bestyrelsen," skriver Jan Madsen, koncerndirektør i Coop, i en mail til Finans.

Selskaber opgiver at digitalisere forretningen trin for trin 

Konsulenthus nærved fordobler omsætning og nærmer sig 100 mio. 

Konsulent-direktør: Mange af vores kunder er blevet personlige relationer 

SAP skal levere til Aldi i Danmark 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs