ITWatch

IMF vil have flere konkurrenter til amerikanske tech-selskaber

De stærkt dominerende amerikanske it-selskaber sakl i højere grad konkurrenceudsættes end i dag, lyder det fra IMF, som samtidig ikke mener, at en opsplitning af de største selskaber, som man tidligere har gjort, er vejen frem.

Den Internationale Valutafonds direktør, Christine Lagarde. | Foto: Ritzau Scanpix/Jose Luis Magana

Den Internationale Valutafonds direktør, Christine Lagarde, er bekymret over, at markederne kontrolleres af få amerikanske teknologigiganter, og hun opfordrer derfor til mere konkurrence i industrien for at beskytte de enkelte økonomier og individer.

Det skriver The Guardian.

På en pressekonference i Washington har Christine Lagarde sagt, at IMF overvåger teknologigiganters indflydelse på den økonomisk fremgang, den finansielle stabilitet og på arbejdspladser.

"Der er på nuværende tidspunkt brug for konkurrence. En øget konkurrence resulterer i vækst i produktiviteten og i innovation. En for stor koncentration og en for stor markedsmagt i hænderne på få selskaber hjælper ikke økonomien eller individets velvære," sagde Christine Lagarde på pressekonferencen.

Presset på de amerikanske myndigheder til at bruge monopollovene til at opsplitte nogle af de største teknologiselskaber, heriblandt Google, Facebook og Amazon, er i den seneste periode steget.

Men ifølge Christine Lagarde er en tvungen opsplitning af selskaberne nødvendigvis ikke længere en løsning. Hun sagde på pressekonferencen, at før i tiden har det måske været den rigtige løsning, men når størstedelen af selskabernes aktiver er immaterielle, er det ikke længere muligt at opdele dem. I stedet mener hun, at IMF skal finde på nye løsninger for at kontrollere, at selskaberne ikke får for meget magt.

Udover truslen fra de amerikanske tech-selskaber udtalte Christine Lagarde sig blandt andet om digitale valutaer, truslen om en handelskrig mellem USA og Kina samt effekterne af brexit.

/ritzau/FINANS

34 store teknologivirksomheder indgår fælles erklæring om cybersikkerhed  

Tech-giganter falder 1500 milliarder 

Kinesiske tech-firmaer buldrer frem – og vi aner ikke, hvad der vil ramme os 

Frygten for regulativer rammer tech-aktiemarkedet 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs