ITWatch

34 store teknologivirksomheder indgår fælles erklæring om cybersikkerhed

En stribe internationale it-selskaber lover i en erklæring, at de aldrig vil hjælpe regeringer med at udføre cyberangreb.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen/

Microsoft, Facebook, Cisco og Oracle er blot en håndfuld af de i alt 34 teknologivirksomheder, som har skrevet under på en erklæring om it-sikkerhed, skriver Version2 med henvisning til The Verge.

Erklæringen indeholder fire punkter, hvoraf det ene udsteder en garanti om, at selskaberne aldrig vil hjælpe regeringer med cyberangreb mod "uskyldige borgere og virksomheder."

Et andet punkt handler om at forbedre sikkerhed mere generelt ved at "arbejde med hinanden og etablere formelle og uformelle partnerskaber med industri, samfund og sikkerhedsforskere." Endelig har firmaerne ifølge Version2 forpligtet sig til, at "koordineret offentliggørelse af sårbarheder og trusselsdeling samt minimering af mængderne af skadelig kode, som introduceres til cyberspace."

Drivkraften bag erklæringen skulle være Microsofts formand, Brad Smith. Apple, Google og Amazon har ikke tilsluttet sig.

Ekspert: Danmark er sandsynligvis ramt af russisk cyberangreb

USA og Storbritannien advarer mod russisk cyberoffensiv 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs