Undersøgelse: Overlæger i Region H har dobbelt op på museskader

Antallet af overlæger med museskader er dobbelt så stort i Region H sammenlignet med resten af landet, viser undersøgelse, som Overlægeforeningen står bag. It-systemet Sundhedsplatformen får skylden.
Foto: Jens Dresling/Ritzau/
Foto: Jens Dresling/Ritzau/

Indførelsen af Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden har ført til kraftig forøgelse i antallet af klik, som sundhedspersonalet skal igennem hver dag.

Det viser sig nu at have konsekvenser. Antallet af overlæger, der er blevet ramt af museskader, dobbelt så stort i regionen i forhold til overlæger andre steder. Det skriver Version2 med henvisning til Ugeskrift for Læger.

21 pct. af overlægerne i Region Hovedstaden har ofte eller dagligt haft gener eller smerter i muskler og led. Til sammenligning er det blot 11 pct. af overlægerne i resten af landet.

Fra regionens side har man tidligere fastslået, at man arbejder på at optimere arbejdsgangene og luge ud i antallet af kliks i it-systemet.

165 studerende skal yde it-support på Sundhedsplatformen 

Amerikansk hospitalsdirektør kritiserer Epic for at hindre innovation 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

For abonnenter