ITWatch

Ib Kunøe: "Opkøbet af Istone er en gamechanger for Columbus"

Opkøbet af svenske Istone vil med et hug katapultere det danske it-selskab Columbus op blandt de helt store navne i it-sektoren. Samtidig får man en stærk bastion i det svenske, lyder det fra bestyrelsesformand Ib Kunøe.

Ib Kunøe, bestyrelsesformand for Columbus. | Foto: Ritzau

"Nu er vi jo lige så store som EG og vel snart NNIT," fortæller en tydelig begejstret Ib Kunøe til ITWatch kort efter nyheden om at Columbus har lagt et købstilbud på 100 pct. af aktierne i svenske Istone.

"Opkøbet af Istone er en gamechanger for Columbus," fortsætter bestyrelsesformanden i Columbus og understreger, at selvom opkøbet endnu ikke er en realitet, så ser man det som en formalitet.

"Der er jo over 200 aktionærer, og alle de små er ikke informeret endnu. Mange af dem ligger med 0,2 til 0,38 pct. af aktierne, og dem skal vi lige have samlet op. Det tror jeg ikke bliver et problem," fortæller han og understreger, at aktionærer, som ejer 73,5 pct. af aktierne, på nuværende tidspunkt har accepteret købstilbuddet.

Fra Kunøe lyder det, at man med Istone har fundet et selskab, som passer perfekt ind i Columbus vækstplaner. Samtidig fremhæver han Columbus' manglende tilstedeværelse i det svenske marked og Istones kundebase som vigtige elementer i handelen.

"Vi har indtil nu ikke haft en tilstedeværelse i Sverige rent vertikalmæssigt, men med Istone får vi tilført en virksomhed, som passer perfekt til Columbus' position i markedet," lyder det fra Ib Kunøe som fortsætter:

"Samtidig får vi tilført en platform til forretningen (ERP-systemet M3, red.), som er rigtig stor i flere af de store svenske industrivirksomheder - vi taler virkelig flotte kunder."

Kan udnytte synergier

Opkøbet betyder, at Columbus nærmer sig en omsætning på to mia. kr., idet Istone har en årlig omsætning omkring 800 mio. svenske kr.

Hvad gør det for Columbus' muligheder og tilstedeværelse på de internationale markeder?

"Mange af Istones tilstedeværelser i de 13 udenlandske markeder er det man kan betegne som små tilstedeværelser. Typisk har de fulgt nogle kunder," lyder det fra Kunøe som slutter:

"Vi har jo en stor virksomhed i Indien, hvor vi har samlet vores outsourcingkonsulenter, og nu skal vi se på, hvordan de (Istone, red.) har organiseret sig i udlandet. De har også en tilstedeværelse i USA, hvor vi er rigtig store, så der bliver en del synergier vi kan spille på."

Analytiker: Columbus har historisk været dygtig til opkøb 

Columbus køber 51 pct. af Istone med det samme  

Columbus vil købe stort svensk it-selskab

Analytiker efter regnskab: Columbus er udfordret på to fronter 

Mere fra ITWatch

Efter salg til kapitalfond: Nu skal forretningen tidobles

Softwareselskabet Timextender blev fornylig solgt til kapitalfond for stort trecifret millionbeløb efter i årevis at have leveret underskud på underskud. Nu skal omsætningen øges med raketfart, lyder det fra stifter og direktør Heine Krog Iversen, der reinvesterer i selskabet efter salget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs