Analytiker efter regnskab: Columbus er udfordret på to fronter

Columbus fastholder forventningerne til 2017, men er "udfordret på to fronter," vurderer aktieanalytiker efter kvartalsregnskab.
Foto: Jakob Skouboe
Foto: Jakob Skouboe

Columbus sælger mindre til de små- og mellemstore virksomheder i USA i tredje kvartal og er samtidig påvirket af et fald i valutakurserne for pund og dollar.

Det fremhæver aktiaanalytiker John Stihøj fra Aktieinfo i en analyse af virksomheden. Han peger på, at Columbus derfor er "udfordret på to fronter" og anbefaler investorerne at holde igen på kort sigt, men at købe på længere sigt. 

Ifølge John Stihøj har ledelsen dog ageret "meget hurtigt og iværksat nye planer og besparelser" for at dæmme op for modgangen i segmentet for mindre- og mellemstore virksomheder.

Columbus fastholder da også den overordnede prognose for 2017, hvor koncernens EBITDA forventes at lande på 150 mio. kr. i år.

Der er også lyspunkter for software-virksomhedern. Eksempelvis går det bedre end ventet med at sælge produkter, og selskabet har samtidig landet en række store ordre, fremhæver John Stihøj.

"Det har kompenseret for udfordringerne i USA og den valutariske modgang," lyder det.

Columbus kører videre med vækstmotoren i højt gear trods udfordringer i USA

Øget produktsalg skaber vækst hos Columbus  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også