Columbus vil købe stort svensk it-selskab

Børsnoterede Columbus vil foretage et stort svensk opkøb, der vil øge Columbus' samlede størrelse med 50 pct. (Opdateret)
Foto: Jakob Skouboe
Foto: Jakob Skouboe

Columbus har afgivet et betinget bud på det svenske selskab Istone.

Det skriver Columbus i en meddelelse.

Columbus har afgivet et betinget købstilbud på samtlige aktier Istone, der er førende leverandør af forretningsapplikationer og e-commerceløsninger i Sverige og Norge.

"Med købet af Istone træder Columbus ind på det svenske marked og bliver samtidig markedsledende indenfor forretningsapplikationer og it-services til udvalgte brancher i den nordiske region," skiver Columbus.

Istone tilfører Columbus mere end 600 højt kvalificerede medarbejdere fordelt på kontorer i 13 lande, og Columbus udvider dermed samtidig sit globale fodaftryk, hedder det videre.

"Vi ser frem til at kunne byde iStones dygtige medarbejdere velkommen til Columbus. Sammen er vi markedsledende i den nordiske region og en vigtig global spiller, og jeg glæder mig til at vi sammen kan skabe værdi for vores kunder og hjælpe dem i den digitale transformation af deres forretning," siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré.

 

Analytiker: Columbus har historisk været dygtig til opkøb 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

For abonnenter