Vestager dæmmer op mod it-selskabernes monopol

EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har taget kampen op mod it-branchens største selskabers dominans og monopol på internettrafikken.
EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager | Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo
EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager | Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

I de senere år har Margrethe Vestager, konkurrencekommissær i EU, ført en række højtprofilerede sager mod Google, Facebook og Microsoft i et forsøg på at mindske deres dominans på den globale internettrafik.

Det skriver Berlingske Business.

Senest har kommissærens kampagne kastet en 18 mia. stor bøde til Google af sig, som sammen med Facebook genererer godt 80 pct. af den samlede internettrafik. De retslige opgør med selskaberne sker, ifølge Vestager, derfor i et forsøg på at trække noget af magten tilbage til de nationale og internationale myndigheder for at sikre et "frit internet."

"Det er ikke et problem isoleret set, at nogle dominerer markedet. Problemet er, hvis de opfører sig sådan, at andre ikke kan få mulighed for at udfordre dem og slå igennem," siger Vestager og henviser til at så store selskaber potentielt kan forhindre fair konkurrence.

Ifølge kommisæren er det en hård kamp at føre sager mod så store og imponerende virksomheder, men hun understreger, at et samlet Europa på 500 mio. borgere er en lige så imponerende modstander.

It-giganterne bevarer næppe herredømmet for evigt 

Google-topchef gør grundlæggerne selskab i Alphabets bestyrelse

Google afskriver milliarder efter Vestager-bøde

Seniorkonsulent: EU dømmer Google på fejlagtigt grundlag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: PR / NNIT

NNIT skal hyre bundter af cloud-folk

For abonnenter