ITWatch

Vestager dæmmer op mod it-selskabernes monopol

EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har taget kampen op mod it-branchens største selskabers dominans og monopol på internettrafikken.

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager | Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

I de senere år har Margrethe Vestager, konkurrencekommissær i EU, ført en række højtprofilerede sager mod Google, Facebook og Microsoft i et forsøg på at mindske deres dominans på den globale internettrafik.

Det skriver Berlingske Business.

Senest har kommissærens kampagne kastet en 18 mia. stor bøde til Google af sig, som sammen med Facebook genererer godt 80 pct. af den samlede internettrafik. De retslige opgør med selskaberne sker, ifølge Vestager, derfor i et forsøg på at trække noget af magten tilbage til de nationale og internationale myndigheder for at sikre et "frit internet."

"Det er ikke et problem isoleret set, at nogle dominerer markedet. Problemet er, hvis de opfører sig sådan, at andre ikke kan få mulighed for at udfordre dem og slå igennem," siger Vestager og henviser til at så store selskaber potentielt kan forhindre fair konkurrence.

Ifølge kommisæren er det en hård kamp at føre sager mod så store og imponerende virksomheder, men hun understreger, at et samlet Europa på 500 mio. borgere er en lige så imponerende modstander.

It-giganterne bevarer næppe herredømmet for evigt 

Google-topchef gør grundlæggerne selskab i Alphabets bestyrelse

Google afskriver milliarder efter Vestager-bøde

Seniorkonsulent: EU dømmer Google på fejlagtigt grundlag 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs