ITWatch

Kontroversielt analysefirma dømt for brud på datalovgivning

En domstol har dømt Cambridge Analytica for brud på den britiske datalovgivning.

Det omstridte og i dag lukkede analysefirma Cambridge Analytica er blevet dømt ved en domstol i Storbritannien for brud på den britiske datalovgivning i en sag om en amerikansk professors data.

Det skriver Version2  med henvisning til det britiske medie Daily Beast.

Cambridge Analytica blev kendt for i strid med Facebooks retningslinjer at have brugt data fra 87 mio. profiler til at målrette politiske annoncer under det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Sagen kostede selskabet livet og fik samtidig den amerikanske professor David Caroll til at ville have oplyst, hvilken data selskabet lå inde med om ham, og hvem det var delt med.

Det nægtede Cambridge Analyticas moderselskab SCL Elections at fortælle med henvisning til, at David Caroll, der er ansat ved Parsons Chool of Design i New York, er amerikaner, og derfor er det af den britiske domstol blevet idømt en bøde på 26.000 dollar.

Flere års brugerdata i medieselskab er blevet lækket

Facebook må forsvare ny portal mod overvågningsfrygt 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs