ITWatch

ITB: Det offentlige skal holde sig fra markedet for datacentre

Brancheforeningen går i rette med Region Syddanmarks planer om at opføre datacenter. Regionen bør ikke gå ind på et marked med private leverandører og sund konkurrence, lyder det fra IT-Branchen.

Foto: Region Syddanmark

Region Syddanmark tog mandag første spadestik til et 600 kvadratmeter stort datacenter ved Kolding Sygehus, men byggeriet møder kritik fra IT-Branchen.

Det skriver Computerworld.

"Det offentlige skal holde sig fra at gå ind på et marked, hvor der er private leverandører og sund konkurrence. Ellers ødelægger vi det fundament, som har gjort os til verdensmestre i offentlig digitalisering," siger adm. direktør i IT-Branchen, Birgitte Hass, til Computerworld.

Ifølge Jyske Vestkysten koster det nye datacenter 30 mio. kr. at opføre. Region Syddanmark forventer at kunne spare mellem 2,5 og 3 mio. kr. på driften af det nye datacenter i forhold til den nuværende løsning.

Birgitte Hass tvivler på, at regionen vil være i stand til at drive det kommende datacenter lige så effektivt som private aktører. Hun mener derfor, at opgaven burde sendes i udbud.

Det nye datacenter skal efter planen stå færdigt i august 2019 og vil erstatte to nuværende datacentre i henholdsvis Odense og Esbjerg, som ifølge Version2 bliver lukket helt ned. Datacenteret i Kolding skal blandt andet håndtere al data fra Region Syddanmarks sygehuse.

Nyt datacenter etableres i Kolding  

Microsoft køber svensk mark for knap 200 millioner

Datacentre vil bruge størstedelen af strømmen fra nye havmølleparker 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs