ITWatch

Paypal lover stærk vækst i 2019 - aktien hopper

Amerikanske Paypal, som gør sig inden for betalingssystemer, har torsdag løftet sløret for en forventning om en stærk indtjeningsvækst i 2019.

Foto: Jeff Chiu/AP/Polfoto

Det sker samtidig med at selskabet har opjusteret sine forventninger til 2018, mens regnskabet for tredje kvartal vidnede om bedre indtjening end ventet.

Regnskabet for tredje kvartal blev offentliggjort lige efter markedets lukning torsdag, hvilket udløste en kursstigning op mod 3 pct., men lidt senere blev det fulgt op af en telekonference, hvor Paypal ifølge Bloomberg News i sin præsentation også oplyser, at koncernen forventer en vækst i den justerede indtjening per aktie på omkring 20 pct. i 2019, selv om man tager højde for en udvanding på 8-10 cent.

Aktien steg på den baggrund kraftigt i eftermarkedet og lå oppe med næsten 10 pct.

Paypal regner nu med et justeret overskud på 2,38 til 2,40 dollar per aktie i 2018, mens selskabet førhen havde lovet 2,32 til 2,35 dollar per aktie på bundlinjen. Den nye prognose er samtidig over det ventede på Wall Street, da konsensus for helåret ifølge Bloomberg News lå på 2,34 dollar. I fjerde kvartal spår Paypal desuden en indtjening per aktie i intervallet 65 til 67 cent. Her var konsensus på 65 cent.

Også prognosen for omsætningen har fået et løft i bunden, da Paypal nu regner med indtægter i intervallet 15,42 til 15,50 mia. dollar mod tidligere 15,30 til 15,50 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med 15,43 mia. dollar for hele 2018.

Betalingsselskabet kom gennem sit tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 58 cent, mens omsætningen landede på 3,68 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 54 cent og en omsætning på 3,67 mia. dollar. Det højeste bud på indtjeningen i perioden lå på 57 cent per aktie.

/ritzau/FINANS

Finansdirektør forlader Square efter seks år 

It-professionelle sparker Simcorp ned af ranglisten over attraktive arbejdspladser 

 

 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs