ITWatch

Tradeshift er blevet en storspiller på svært kinesisk marked

Først skulle det danske selskab hjælpe den kinesiske regering med at udvikle et faktureringssystem. Det har vist sig at være en kattelem til det milliardstore kinesiske marked, hvor kun to selskaber har licens til at udstede fakturaer.

Christian Lanng, adm. direktør, Tradeshift. | Foto: PR/Tradeshift

Danske Tradeshift er blevet en del af et duopol på det kinesiske marked.

Det skriver Børsen.

Tradeshift fik en kattelem ind til det milliardstore kinesiske marked, da regeringen hyrede det danske fintechselskab til at udvikle det statslige system for e-fakturarer.

I dag indgår Tradeshift i et joint-venture med den kinesiske virksomhed Baiwang, der som en ud af kun to selskaber har modtaget en licens af den kinesiske regering til at udstede elektroniske fakturaer.

Ifølge adm. direktør og medstifter af Tradeshift, Christian Lanng, har selskabet fået en "rigtig god plads" i det kinesiske økosystem.

"Vi åbnede for forretningen i 2016, og nu har vi fakturaer for tæt på 10 mia. kr., der hver måned kører igennem vores systemer. Værdien af transaktioner vokser omkring 400 pct. om året i øjeblikket," siger han til Børsen.

ITWatch har tidligere beskrevet, hvordan Tradeshift har opnået et gennembrud på det svære kinesiske marked:

"Vi havde allerede i 2013 øje på Kina, fordi vi vidste, at e-fakturering ville blive lovligt. Men for at kunne drive forretning er man nødt til at være etableret i landet og have en kinesisk partner, hvilket vi fandt i virksomheden Baiwang. Det er kun ét blandt to selskaber i Kina, som har licens til at foretage e-faktureringer," fortalte Gert Sylvest, medstifter og senior vice president for Tradeshifts globale netværksstrategi, til ITWatch i april sidste år.

Tradeshift-stifter: Det er Matador-penge indtil vi er ved målstregen 

Dansk it-selskab opnår gennembrud på svært kinesisk marked 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs