ITWatch

Finansdirektør forlader Square efter seks år

Square, som leverer mobile betalingsløsninger, skal have nye finansdirektør, efter at Sarah Friar har forladt posten. Bloomberg News skriver, at hun reelt også har fungeret som topchef.

Foto: PR

Amerikanske Square, som gør sig inden for mobile betalingsløsninger, dropper på aktiemarkedet i USA torsdag oven på nyheden om, at selskabets finansdirektør siden juli 2012, Sarah Friar, forlader koncernen til fordel for Nextdoor.com.

Squares aktie falder med 10,5 pct. torsdag efter et minus på 10,1 pct. onsdag.

Den hårde medfart på baggrund af en finansdirektørs afgang skyldes, at Sarah Friar reelt har fungeret som CEO i dagligdagen, så Jack Dorsey, har kunnet fungere som topchef for både Square og Twitter, skriver Bloomberg News.

"Hendes afgang kan medføre bekymringer for, at selskabet snart mangler fuldtidslederskab og vil formentlig intensivere fokus på Dorseys rolle som CEO for både Square og Twitter," skriver analytiker Mike Palmer fra finanshuset BTIG i en kommentar.

Samtidig har Friar også været et vigtigt bindeled til investorerne og har stået for at opbygge selskabets troværdighed over for aktiemarkedet ved blandt andet løbende at slå konsensusforventningerne.

"Friar spillede nøglerollen i at bygge den overordnede troværdighed over for investeringsverden, men Squares fordel på området for human-capital er meget større end en person," vurderes det fra Citigroups analytiker Peter Christiansen.

Squares aktie er i 2018 stadig næsten fordoblet med et plus på 98 pct.

Fintechselskaber blev handlet for kvart billion i årets første seks måneder 

Paypal køber nordisk betalingstjeneste for 14 milliarder i europæisk oprustning

Mere fra ITWatch

Implement henter tidligere Accenture-chef

Konsulenthuset Implement henter tidligere topchef for det offentlige i Accenture ind, hvor han vender tilbage til et dansk selskab efter 20 år hos internationale spillere.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs