ITWatch

Investeringer i robotteknologi kan give milliardgevinst til samfundsøkonomien

Mere automatisering og udbredelse af robotteknologi i danske industrivirksomheder kan give det danske samfund en økonomisk gevinst på 6 mia. kr. ifølge ny rapport.

Udbredelse af dansk robotteknologi kan løfte produktionseffektiviteten i industrivirksomheder markant. | Foto: Colourbox

En samfundsøkonomisk gevinst på 6,1 mia. kr. om året vil være resultatet, hvis landets 566 industrivirksomheder tager den nyeste danske robot- og automatiseringsteknologi i brug.

Det skriver Berlingske Business med henvisning til konklusionen i en midtvejsevaluering af forskningskonsortiet Manufacturing Academy of Denmark (MADE). Bag rapporten om MADE, der har deltagelse af 30 virksomheder, står Damvad Analytic, der har udarbejdet den for Innovationsfonden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

EY køber tech-rådgiver

Rådgivningsfirma bliver opslugt af EY Danmark, der vil ”styrke kvaliteten af M&A-rådgivning”. Det opkøbte firma med 20 rådgivere har fokus på køb og salg af teknologivirksomheder.

Klumme: Sådan hjælper vi generation Z godt i gang

En ny generation er på vej på arbejdsmarkedet, og dens opfattelse af det gode arbejdsliv betyder, at virksomheder bør genoverveje deres tilgang til HR og ansættelsesformer, lyder det fra Milestone Systems’ Simon Thule Viggers i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs