ITWatch

Robotopgør på vej i finanssektoren

Nordea har en billig investeringsløsning på vej, som baserer sig på robotrådgivning, skriver Børsen.

Foto: /ritzau/MARTTI KAINULAINEN

Inden for de kommende ni måneder vil Nordea lancere sit bud på en billig investeringsløsning baseret på robotrådgivning, som kan tage kampen op mod Danske Banks June, som blev lanceret i foråret. De første detaljer, som er sluppet ud, tyder på, at løsningen Nora vil blive endnu billigere end June.

Det skriver Børsen.

I Danmark er Nordea stadig hemmelighedsfuld omkring detaljerne ved Nora, men i Sverige, hvor Nora går i luften til december, har storbanken løftet sløret for prisen. Det fremgår heraf, at omkostningerne i Sverige kommer til at ligge fra 0,59 til 0,70 pct. årligt. Til sammenligning koster Danske Banks June 0,82 pct. i gennemsnit.

"Ved første øjekast virker det bestemt konkurrencedygtigt, og forbliver niveauet det samme i den danske pedant, vil prisen givetvis være blandt de mest attraktive for rådgivningsløsninger herhjemme," siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, chefanalytiker hos Morningstar, til Børsen.

Danske Bank oplyser, at man holder øje med markedet og hilser eventuelle nye spillere velkommen.

Banker satser på robotinvesteringer i kamp om danskers formue

Danske Bank ryster posen: På vej med helt nyt fremtidsværksted  

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs