Odenseansk robotfirma vil bygge flere rengøringsrobotter med Nilfisk

Blue Ocean Robotics indgår et strategisk partnerskab med Nilfisk. Det skal sætte fart under udviklingen af rengøringsrobotter.
Medstiftere og direktører i Blue Ocean Robotics Claus Risager, Rune K. Larsen og John Erland Østergaard. | Foto: PR/Blue Ocean Robotics
Medstiftere og direktører i Blue Ocean Robotics Claus Risager, Rune K. Larsen og John Erland Østergaard. | Foto: PR/Blue Ocean Robotics
RITZAU/FINANS

Nilfisk vil sætte fart på sin udvikling af selvkørende rengøringsmaskiner og har derfor startet et samarbejde med danske Blue Ocean Robotics.

Ifølge Nilfisk vil robotområdet kunne udgøre op mod 10 pct. af virksomhedens omsætning - som sidste år var på knap 8 mia. kr. - inden for fem til syv år. Det skriver Nilfisk og fynske Blue Ocean Robotics i en pressemeddelelse.

"Vi vurderer, at omkring 70 pct. af omkostningerne til professionel rengøring går til arbejdskraft. Samtidig er rengøringsbranchen én af de industrier med højest medarbejderudskiftning."

"Vi oplever derfor et markant behov blandt vores kunder for at få indført selvkørende maskiner, der kan løse de standardiserede rengøringsopgaver, så personalet kan få frigjort ressourcer til andre opgaver," udtaler Nilfisk-direktør Hans Henrik Lund.

Nilfisk har tidligere udviklet rengøringsrobotten Liberty 50 sammen med det amerikanske firma Carnegie, skriver Finans.dk, men aftalen med Blue Ocean Robotics signalerer et yderligere sats på området.

Nilfisk er en del af NKT-koncernen, men bliver i næste uge udskilt som en separat virksomhed med sin egen børsnotering. Alle aktionærer i NKT modtager én Nilfisk-aktie.

/ritzau/FINANS

Robot skaffer besparelser for Odense Kommune

Berlins teknologi-messe viser fremtidens virkelighed med en digital butler til at passe hjemmet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også