ITWatch

Tidligere ansatte ved Universal Robots kaster sig ud i nyt roboteventyr

Tre forhenværende medarbejdere fra Universal Robots er godt på vej til at lykkes med deres egen, nystartede robotvirksomhed. Forventningen lyder på tocifret millionomsætning i 2019.

Foto: PR/Purple Robotics

Efter ni år hos den fynske robotsucces Universal Robots valgte ingeniøren Lasse Kieffer sidste sommer at bryde ud og starte sit eget selskab Purple Robotics, hvor han i dag sidder som direktør. Selskabets første produkt – en serie af sugekop-gribere til robotter – har været så efterspurgt, at selskabet venter at lande en tocifret millionomsætning i 2019.

Det skriver Børsen.

Med sig fra Universal Robots fik Lasse Kieffer en del af pengene fra salget til Teradyne i 2015 for 1,9 mia. kr., idet han var med fra starten – penge som han nu har brugt til at starte Purple Robotics – samt de to kollegaer Henrik Tillitz Hansen og Peter Nadolny Madsen. Bevæggrunden for at starte selv var dog ifølge Lasse Kieffer, at der var gået for meget snak i den hos Universal.

"Jeg havde været med (i Universal Robots, red.), siden vi var tre personer i et projektlokale på universitetet fyldt med rod, til at vi var cirka 300 medarbejdere. Og store virksomheder, hvor man sidder i mange møder, og der er meget snak, det er jeg ikke så meget til. Jeg er mere til bare at lave lortet og komme videre," siger Lasse Kieffer til Børsen.

Purple Robotics tæller i dag fire fuldtidsansatte og tre studerende.

Fynsk robotvirksomhed øger underskuddet på bundlinjen 

God start på børsen for fynsk robotvirksomhed 

Danske Mir blev opkøbt på grund af selskabets nøglepersoner 

Fynsk robotselskab overtegnet med 300 pct forud for børsnotering 

Mere fra ITWatch

Devoteam-boss udvider sin direktørpost

Devoteams Søren Nielsen overtager posten som øverste chef for selskabets management-forretning efter den nuværende partner stopper. Dermed får han et endnu større ansvarsområde under sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs