ITWatch

Tidligere ansatte ved Universal Robots kaster sig ud i nyt roboteventyr

Tre forhenværende medarbejdere fra Universal Robots er godt på vej til at lykkes med deres egen, nystartede robotvirksomhed. Forventningen lyder på tocifret millionomsætning i 2019.

PR/Purple Robotics
Foto: PR/Purple Robotics

Efter ni år hos den fynske robotsucces Universal Robots valgte ingeniøren Lasse Kiefer sidste sommer at bryde ud og starte sit eget selskab Purple Robotics, hvor han i dag sidder som direktør. Selskabets første produkt – en serie af sugekop-gribere til robotter – har været så efterspurgt, at selskabet venter at lande en tocifret millionomsætning i 2019.

Det skriver Børsen.

Med sig fra Universal Robots fik Lasse Kiefer en del af pengene fra salget til Teradyne i 2015 for 1,9 mia. kr., idet han var med fra starten – penge som han nu har brugt til at starte Purple Robotics – samt de to kollegaer Henrik Tillitz Hansen og Peter Nadolny Madsen. Bevæggrunden for at starte selv var dog ifølge Lasse Kiefer, at der var gået for meget snak i den hos Universal.

"Jeg havde været med (i Universal Robots, red.), siden vi var tre personer i et projektlokale på universitetet fyldt med rod, til at vi var cirka 300 medarbejdere. Og store virksomheder, hvor man sidder i mange møder, og der er meget snak, det er jeg ikke så meget til. Jeg er mere til bare at lave lortet og komme videre," siger Lasse Kieffer til Børsen.

Purple Robotics tæller i dag fire fuldtidsansatte og tre studerende.

Fynsk robotvirksomhed øger underskuddet på bundlinjen

God start på børsen for fynsk robotvirksomhed

Danske Mir blev opkøbt på grund af selskabets nøglepersoner

Fynsk robotselskab overtegnet med 300 pct forud for børsnotering

Forsiden lige nu

Atos' danske landechef er stoppet på posten

Peter Vermehren-Poulsen har efter fire år sagt farvel til stillingen som dansk landechef i Atos for at gå til et nyt job i it-branchen. "Det har været en god tid," siger han til ITWatch. Afløser er fundet internt.

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger