ITWatch

Fynsk robotselskab overtegnet med 300 pct forud for børsnotering

Robotvirksomheden Odico er blevet vel modtaget forud for selskabets børsnotering. Aktien er overtegnet med 300 pct., men noteringen er blevet rykket på grund af et krav fra en tidligere ejer, som kaster en mindre skygge over interessen.

Foto: PR/ODICO

Den fynske robotvirksomhed Odico ser med stor forventning frem til selskabets børsnotering på Nasdaq First North i Danmark, hvor selskabet får første handelsdag 2. juli. Aktien er overtegnet med 300 pct., men man har været nødt til at rykke selve noteringen fra 29. juni, som det oprindeligt var planlagt, idet en tidligere kapitalejer kræver 6,6 mio. kr. af selskabet.

Det skriver Børsen.

Overtegningen betyder, at selskabet ender med en stor portion investorer med forholdsvis små aktieposter. I alt har Odico tildelt aktier til 3632 aktiedepoter og i alt har professionelle og private investorer tegnet for i alt 120,4 mio. kr.

Overtegningen kommer til trods for at selskabet er blevet mødt med et krav fra den tidligere kapitalejer, som der ifølge Odico allerede var indgået forlig med for 2,2 mio. kr., og som direktøren for Odico betegner som grundløst.

"Timingen kunne ikke være mere uheldig for os, men vi er alligevel blevet overtegnet, og vi har ingen data på, hvor mange der har valgt at annullere deres tegning af nye aktier," siger Anders Bundsgaard, adm. direktør i Odico, men henvisning til, at noteringen blev rykket, så investorer havde mulighed for at annullere deres aktiekøb efter nyheden om kravet fra den tidligere kapitalejer.

Robotvirksomhed sigter efter børsnotering på First North 

Fynsk robotselskab udskyder børsnotering for anden gang 

Fynsk robotselskab fortryder svensk børsnotering 

Robotfirma udskyder børsnotering 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs