ITWatch

Danske Mir blev opkøbt på grund af selskabets nøglepersoner

Robotvirksomheden Mir blev langt hen ad vejen opkøbt, fordi de nuværende ejere Teradyne har tiltro til folkene bag selskabet. Produkterne er vigtige, men forandrer sig over tid, og det er medarbejderne, som skal skabe forandringen, lyder det.

Foto: Mobile Industrial Robots/PR

Den danske robotvirksomhed Mir blev ikke kun opkøbt af amerikanske Teradyne, fordi amerikanerne var interesserede i de danske robotter og teknologien bag. Mir blev i lige så høj grad købt, fordi Teradyne ser en stor værdi i folkene bag selskabet, som i de kommende år kan drive det vidt med Teradyne i ryggen.

Det skriver Børsen.

"Folkene er den væsentligste årsag til købet, langt mere end produkterne, for de skal forandre sig over de kommende fem år. Det er nøglepersoner, der skal få den forandring til at ske. Vi har ikke folk i Teradyne til at skabe den forandring, vi er nødt til at stole på virksomhedens dna og på grundlæggerne af disse forretninger. Medarbejderflugt er Teradynes største risiko," lyder det fra adm. direktør i Teradyne, Mark Jagiela, som overfor Børsen forklarer, at Teradynes største bekymring ved opkøb er at miste opkøbets talenter.

Mir blev opkøbt for 1,7 mia. kr. i april, til trods for at selskabet i 2017 kun omsatte for 77 mio. kr. og havde et overskud på omkring 4 mio. kr.

Fra Teradyne lyder det, at man især havde et godt øje til adm. direktør Thomas Visti og CTO Niels Jul Jacobsens erfaringer inden for området.

Odenseanske robotselskaber lancerer produkter på stribe  

Robotudviklere klar til lancering på milliardmarked 

Ny rapport: Langtfra alle investeringer i ny teknologi giver gevinst 

Kapitalfond jagter nye tech-investeringer – blandt andet robotter 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs