Jysk it-selskab har østeuropæiske vækstambitioner

Den jyske automatiserings-virksomhed Holtec har siden 2015 fordoblet sin kroatiske afdeling og strømlinet omkostningerne. Det har både betydet genvundne kunder og øgede ambitioner for resten af det europæiske marked.
Foto: PR/Holtec
Foto: PR/Holtec

Den esbjergensiske automatiseringsvirksomhed Holtec har i 2017 øget virksomhedens kroatiske afdeling fra syv til 13 mand. Målet er at runde 20 kroatiskplacerede medarbejdere i 2020, og for Holtec har det østeuropæiske eventyr indtil videre givet pote.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Holtec-gruppen er med syv danske afdelinger rigt repræsenteret i det danske, og udvikler automatiseringsløsninger indenfor både software og hardware til maskiner og industrielle anlæg.

Indtil videre er den kroatiske afdeling dog virksomhedens eneste aftryk uden for landets grænser.

Mens softwareudvikling, tegneopgaver og andet udviklingsarbejde fortsat laves i Danmark, så håndterer den enlige østeuropæiske satelit en stor del af selskabets produktion af styretavler.

Produktionsomkostningerne er blevet reduceret, så man nu matcher markedsprisen i Danmark, hvilket har betydet, at Holtec har hentet kunder hjem, som ellers havde søgt andre leverandører, skriver selskabet i meddelelsen.

ITWatch har tidligere beskrevet, hvordan Holtec har indstillet sigtekornet mod det tyske marked, men også i det kroatiske marked, og de omkringliggende markeder, er der gode muligheder for den danske automatiseringsvirksomhed.

"Med tiden overvejer vi at skulle servicere i lokalområdet. Det er helt klart interessant for os, og det vil være et naturligt skridt mod et marked, der er væsentlig større, end det vi arbejder i nu. Vi har allerede det setup, hvilket betyder vi forholdsvis hurtigt kan rulle det ud," fortæller Peter A. Dahlgaard fra Holtec-gruppen i meddelelsen.

Også fra et økonomisk perspektiv giver det mening at investere i mindre udviklede markeder. Det fortæller professor Philipp Schröder fra Institut for Økonomi på Aarhus Universitet. Han pointerer, at der ofte er gode vækstmuligheder i markeder som det kroatiske.

"Det handler om det, man kalder positiv "spill over." Tidligere studier har vist, at der særligt i økonomier på et lavere udviklingstrin opstår en positiv afsmitning, hvor de lokale virksomheder bliver dygtigere på grund af tilstedeværelsen af en udenlandsk virksomhed. Det skaber nye afsætningsmarkeder i lokalområdet, og samtidig er der en god markedsadgang fra Kroatien til det øvrige europæiske marked," siger han.

Holtec-koncernen beskæftiger samlet set 90 mennesker og havde sidste år en bruttofortjeneste på 18,5 mio. kr. Overskuddet på bundlinjen lød på 2,2 mio. kr.

Dansk automation-selskab kigger mod udlandet 

Danmark del af verdenstoppen inden for robotter 

Robotfirmaer advarer: "Den nuværende udlændingepolitik er en seriøs begrænsning" 

Fynsk robotfirma vil tredoble omsætningen efter udskudte salgsplaner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også