ITWatch

Facebook-ejer vil spare mindst 10 pct.

Tiltagene er et svar på en opbremsning i selskabets omsætningsvækst på grund af øget konkurrence.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Meta Platforms, ejeren af Facebook, Instagram, Messenger og Whatsapp, planlægger besparelser på mindst 10 pct. af koncernens omkostninger.

Det skriver The Wall Street Journal på baggrund af unavngivne kilder.

Tiltagene er et svar på en opbremsning i selskabets omsætningsvækst på grund af øget konkurrence, blandt andet fra kinesiske Tiktok.

Omkostningsbesparelser, stop for nyansættelse og ”hensynsløse” prioriteringer er derfor den senere tid blevet fremhævet af ledelsen i Meta, hvor cheferne dog endnu ikke har taget ordet ”fyringer” i deres mund.

Meta er imidlertid begyndt at opfordre medarbejdere i visse afdelinger til at søge andre ledige stillinger i koncernen med det formål at nedbringe medarbejdertallet uden afskedigelser.

Det tiltag er dog ifølge The Wall Street Journal en forløber for dybere nedskæringer de kommende måneder, når den store besparelse på mindst 10 pct. skal nås, hvoraf altså en stor del skal komme fra reduktion i antallet af ansatte.

Meta har længe haft en intern regel om, at medarbejdere, hvis stillinger nedlægges, vil blive fyret, med mindre de kan finde anden beskæftigelse i selskabet inden for en måned. Det kaldes internt for ”30 dages listen”.

Google, der ejes af Alphabet, har for nyligt benyttet samme fremgangsmåde.

Aktien i Meta stiger marginalt onsdag.

Facebook-ejer vil spare mindst 10 pct.

Datatilsynet stempler Google Analytics ulovligt: Bureau vil anbefale andre løsninger

ATP snupper Fullrate-stifter som koncerndirektør for it og teknologi

Mere fra ITWatch

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs