ITWatch

ITU om nye studiepladser: Pladserne er bestemt ikke fuldt finansieret

Uddannelserne inden for teknologi og it kan se frem til 4500 flere studiepladser, når de studerende starter til sommer. Selvom ITU må til lommerne for at finde medfinansiering til sine pladser, mener rektor, at institutionen har et ansvar. Han efterspørger dog en mere langsigtet strategi.

"Vi som institution har et ansvar for at vise samfundssind i en svær situation,"siger Martin Zachariasen, rektor på IT-Universitet i København. | Foto: ITU / PR

Et bredt flertal i Folketinget fremlagde torsdag, at der skal oprettes 5000 nye studiepladser efter sommerferien, hvor af 4500 bliver med fokus på teknologi og it.

Hvor løsningen møder stor jubel i erhvervsorganisationerne, får det en lidt mere afdæmpet modtagelse hos IT-Universitet, hvor rektor Martin Zachariasen er nødt til at gribe i lommerne for at få de ekstra studiepladser fuldt finansieret.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Dansk AI-startup vil hente 150 mio. kr. til international vækst

Techbbq: Certainly oplever stor interesse fra udenlandske fonde, og nu er det op til direktør Henrik Fabrin at vælge, hvilken investor den danske startup skal gå med. "Al kapital er jo ikke den samme," siger han. Målet er at hente mindst 150 mio. kr. inden for det næste halve år og at lave en børsnotering om fem år.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs