ITWatch

Uddannelsesminister forventer flere studerende inden for it og teknologi efter ny aftale

En ny politisk aftale vil sikre 5000 nye studiepladser til sommer. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) forventer, at flere af pladserne vil blive inden for it og teknologi.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Coronakrisen, der har sendt tusindvis af danskere ud i arbejdsløshed, forventes også at få flere unge, der ellers ville have taget sabbatår eller en udlandsrejse til at søge ind på en videregående uddannelse.

Men med en ny aftale vil samtlige af Folketingets partier sikre, at der skabes 5000 ekstra studiepladser til sommer. Partierne bag aftalen lægger særlig høj vægt på, at uddannelsesinstitutionerne til sommer vil prioritere at oprette pladser inden for blandt andet teknologi og it, hvor erhvervslivet skriger på kandidater, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen til ITWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs