ITWatch

Uenighederne mellem IBM og fagforeninger spidser til

Fagforeningerne Prosa og HK/Privet vil indgå en ny fællesoverenskomst med IBM, som dækker medarbejdere hos it-selskabet. IBM afviser kravet om ny overenskomst, og sagen kan derfor ende i Arbejdsretten.

Foto: /ritzau/AP/Mark Lenihan

IBM afviser at indgå i forhandlinger om en ny overenskomst med fagforeningerne Prosa og HK/Privat. Dermed er risikoen for en strejke rykket nærmere.

Det skriver Computerworld.

Overfor mediet oplyser Prosa, at IBM – via Dansk Industri – har meddelt, at selskabet ikke ser noget grundlag for at indlede forhandlinger om en ny overenskomst.

Samme melding beskriver HK/Privat på sin hjemmeside, og det vækker forundring hos fagforbundet.

"Vi har godt nok undret os over, at det har været så meget frem og tilbage med IBM. Vi sendte overenskomstkrav sammen med Prosa allerede inden jul, og den efterfølgende kontakt med både IBM og DI har på ingen måde peget i retning af, at de end ikke vil diskutere en overenskomst," udtaler Kim Bonde Nielsen, faglig sekretær i HK/Privat, i pressemeddelelsen.

Omdrejningspunktet i konflikten er de godt 260 medarbejdere, som IBM har overtaget fra KMD og indiske Tech Mahindra. HK/Privat har allerede en overenskomst for en del af medarbejderne i IBM gennem Industriens Funktionæroverenskomst. Blot 37 af dem er omfattet af den overenskomst, som HK/Privat allerede har indgået med IBM.

Hidtil har de godt 260 medarbejdere været omfattet af en HK/Privat-overenskomst, enten via Dansk Erhverv overenskomsten i KMD eller via Tech Mahindra, hvor de var dækket af en fælles overenskomst mellem PROSA og HK/Privat, skriver sidstnævnte på sin hjemmeside.

"Vi har svaret, at vi fastholder ønsket om overenskomst. Det her drejer sig om godt 260 medlemmer, der havde en overenskomst indtil for nylig, da de blev virksomhedsoverdraget til IBM. Når nu IBM ikke vil lade dem fortsætte på de eksisterende overenskomstvilkår, er det ikke et urimeligt ønske, at virksomheden så i det mindste vil forhandle om en ny," siger Kim Bonde Nielsen fra HK/Privat.

Ifølge fagforeningen har DI på vegne af IBM oplyst, at krav om en ny overenskomst betragtes som et brud på den eksisterende, og man vil derfor sende sagen til Arbejdsretten.

IBM har svært ved at finde medarbejdere til dansk innovationscenter

Outsourcede Nordea-medarbejdere er fredet i et år 

IBM overtager 54 medarbejdere fra Nordea i Danmark 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs